Barn & Ungdomsträning

OK Tranan har ett långt engagemang i att lära barn och unga orientering – en livskunskap som du har god nytta av oavsett om du vill upptäcka en ny stad, ska fjällvandra eller vill få högt betyg i idrott. Men framförallt är orientering en idrott, som kan utövas av alla åldrar och  som man aldrig blir fullärd i, men som ger så mycket glädje när man väl ”knäckt koden”!

Orienteringen skiljer sig från många andra idrotter som kan ha mera lekkaraktär för de allra yngsta. Ett par bollar i idrottshallen kräver få instruktioner och det är enkelt att börjat springa omkring och sparka på dem utan att ledaren behövt säga någonting. Orienteringen har inte samma spontana lockelse, att lära sig läsa och förstå en karta är en process som ta olika lång tid, och för att tillgodose sig den kunskapen behöver barn stöd. Det är där DU som förälder kommer in i bilden!

  • Från 2024 kommer vi att förändra vår traditionella ”torsdagsträning för barn och ungdomar”, vi kommer heller inte att ha någon nybörjarkurs för barn.
  • Barn och ungdomar (och alla andra åldrar) är välkomna att delta på tisdagar som är vår nya KLUBBTRÄNINGSDAG. Där kommer det att finnas olika banor och övningar för att alla ska kunna utveckla sin orienteringskunskap.

Har du ett barn som vill börja orientera?  Då hänvisar vi dig som vuxen att delta på vår orienteringskurs 3 torsdagar i april, därefter kan ni delta tillsammans på klubbträningen  från 7/5.

Har du varit med på våra torsdagsträningar tidigare? – Tisdagar är den nya träningsdagen och vi kallar det för klubbträning, eftersom alla åldrar är välkomna. Vårens träning startar den 9 april, då har vi också en föräldrainformation.

TRÄNINGSPROGRAM för VÅREN 2024