Hoppa till sidans innehåll


O-Ringen - Världens största orienteringsäventyr kommer hit!

Nyfiken, stolt och lycklig är tre ledord som kännetecknar känslorna vi som arrangörer har inför den kommande fantastiska orienteringstävlingen 2015.

O-Ringen arrangeras vecka 30 (i juli) varje år, på nya platser år efter år. Deltagarna kommer från hela världen, ett 40-tal brukar vara representerade. Tävlingsklasserna är från 10 år upp till veteranerna i 90-årsklassen. O-Ringen är en mötesplats för runt 15.000 - 20.000 orienterare som tillsammans under tävlingsveckan gör runt 75.000 starter!

Inför 2015 har totalt 17 föreningar runt omkring Borås bildat en förening som lokalt kommer att driva O-Ringen. Borås kommer att vara centralort för tävlingen. En ledningsgrupp på 12 personer har ansvaret för den lokala övergripande planeringen. Från centralt håll ger Svenska Orienteringsförbundet stöd i form av kunskapsöverföring och specialkompetens.

OK Tranan är en av arrangörsklubbarna och etapp 2 (av totalt 5) kommer att genomföras i Tranemo kommun, närmare bestämt i Givarp, Länghem. Förutom Tranemo kommun stöttas arrangemanget även av Marks kommun, Borås stad samt företagssponsorer.

 

O-Ringens hemsida

 

 

Uppdaterad: 15 OKT 2017 17:31 Skribent: Kristina Nilsson
E-post: This is a mailto link

Facebook

 

Instagram

 

 

 

 

 

 

Våra samarbetspartners:

Sponsor - Swedbank

 Sponsor - Prefab

 Sponsor - TTJ

 

Vi samverkar med Sisu...+ logga

Postadress:
OK Tranan - Orientering
Kristina Nilsson, Björkvägen 19
51432 Tranemo

Kontakt:
Tel: 032577673
E-post: This is a mailto link

Se all info