Nyheter från VOF

Årets föreningsledarkonferens kommer hållas på Vara Folkhögskola den 27 november under namnet Orienteringslyftet. Det blir en heldag där inspiration, information och erfarenheter ska bidra till att skapa bästa möjliga förutsättningar för 2022.

Nu är det nya materialet för att hålla nybörjarkurser och orienteringskurser för barn och unga på grön, vit och gul nivå klart och lanserat. Perfekt att kika på under vintern för att nyttja fullt ut inför vårens träningssäsong.

Den 4 december blir en dag med inspiration kring träningsupplägg, kring klubborganisation, att behålla ledare, barn och ungdomar i orienteringen. Dela med dig av dina erfarenheter och din kunskap. Kom med tre bra idéer – kom hem med tio!

Ny omgång på gång

(2021-10-06 14:44)
Nuuuuuu kööör viii! Jodå, nu är det dags för en ny Ungoteketomgång och efter den här pandemin som lamslagit delar av verksamheten finns det väl massvis med ungdomar som är sugna på att vara med!

I helgen avslutades SM i PreO med Natt o Stafett, I Strängnäs och Vingåker. Förra helgens vinnare i Tempo, Robert Jakobsson följde denna helg upp med ytterligare medaljer.

Öppna klasser

(2021-09-29 10:58)
Svenska Orienteringsförbundet har tagit fram en affisch om Öppna klasser för att underlätta införandet och nyttjandet av dessa nu när pandeminrestriktionerna hävs.

I helgen var det PreO SM i Orsa Grönklitt, lördagen innebar PreO och söndagen Tempo. Bäst gick det för tävlande från Västergötland på Tempo, där Robert Jakobsson från Tidaholm tog guld.

Johanna Hallqvist, Ulricehamns OK, och v. ordförande i Västergötlands OFs styrelse skriver i sin ledare om höstens orienteringstävlande och funderar över vad orientering "som vanligt" kommer innebära framöver.

Halv 8 med Tove

(2021-09-20 16:02)
Tove har massvis av VM-guld i både orientering, skidorientering och skyrunning. VM-guld i tre olika idrotter! Dessutom har hon vunnit Jerringpriset! Under ledarskapsveckan i november föreläser Tove om sin bild på ledarskap.

Nyhetsbrev nr 7 2021

(2021-09-20 13:00)
Nyhetsbrev nr 7 2021 från Västergötlands OF finns publicerat!

Under hösten har det sprungits SM för juniorer, seniorer och veteraner och det har varit många västgötar i farten. Nedan följer en sammanfattning.

Ungdoms SM avgjordes helgen 17-19 september, med sprint i Falköping på fredagen och sedan lång och stafett i skogarna vid Härja, Hökensås under lördagen och söndagen. Det blev fem västgötska medaljer och en andraplats i distriktsstafetten.

Vi närmar oss ljusare tider, samhället öppnas upp mer och mer och så även idrottsrörelsen. Som stöd i föreningars återstartsarbete har RF SISU tagit fram en dialogduk och förslag på material att arbeta utifrån.

Under 2021 har Västergötlands OF tillsammans med SOFT och medel från Skogssportens gynnare arbetat med ett nytt material för att hålla orienteringskurser för barn och unga. Nu är kurser för grön och vit nivå lanserat medan gul väntas under oktober.

Orienteringslyftet är årets föreningsledarkonferens där inspiration, info och erfarenheter kommer flöda. Målet med dagen är att, efter drygt ett och ett halvt år med restriktioner, ge alla föreningar bästa möjliga förutsättningar för 2022.

Våra samarbetspartners:

Sponsor - Swedbank